SON DAKİKA

Giresun Haber Postası

EYNESİL…GÖRELE VE ÇAVUŞLU….

EYNESİL…GÖRELE VE  ÇAVUŞLU….
05 Eylül 2024 - 17:03

Sis Dağı’na yapılacak sel kapanı ile Eynesil, Görele ve Çavuşlu beldesinin su sorunu çözüme kavuşacak.Giresun AK Parti Milletvekili Nazım Elmas, Sis Dağı Deli Çoban Vadisi’nde incelemelerde bulunarak projeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Elmas, Eynesil, Görele ve Çavuşlu beldesindeki su sorunlarının çözümü için çalışmaların başlatılacağını belirtti. Bölge halkının uzun süredir yaşadığı su sıkıntısına son verecek projelerin hayata geçirileceğini dile getiren Elmas, “Sis Dağı bölgesinde bir sel kapanı projemiz var. Bu projeyle bölgenin su ihtiyacını karşılayacak büyük bir adım atıyoruz. Ağustos ayında ihalesi yapıldı, şu günlerde de sözleşmesi imzalanıyor,” dedi.

SEL KAPANI 2,5 YILDA TAMAMLANACAK

Nazım Elmas, sel kapanı projesinin yaklaşık 2,5 yıl süreceğini belirterek, Sis Dağı’ndaki su kaynaklarının bir araya getirilmesiyle bölge halkına sağlıklı ve temiz su sunulacağını ifade etti. Proje, Görele’nin bir kısmı, Eynesil’in tamamı ve Çavuşlu beldesinin su ihtiyacını karşılayacak. Elmas, 20-25 metre yüksekliğindeki sel kapanının arkasında su biriktirileceğini ve gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra içme suyu olarak kullanılabileceğini söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.