SON DAKİKA

Giresun Haber Postası

Giresun Belediyesi, 8 Mayıs 2024 tarihli ve 105 sayılı kararla kabul edilen Revizyon ve İlave İmar Planı hakkında vatandaşlara bilgilendirme yaptı.Belediyenin açıklamasında, imar planından faydalanmak isteyen vatandaşların belirlenen yönetmeliklere uyması gerektiği belirtildi.

YETERLİLİĞE SAHİP ŞEHİR PLANCISI ZORUNLULUĞU
Belediye, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne dikkat çekerek, imar planlarının yeterliliğe sahip şehir plancıları tarafından hazırlanması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, ‘‘İmar planlarının kanun ve yönetmelik hükümlerine uygun olarak hazırlanması zorunludur. Bu nedenle, plan değişikliği önerisi ve plan raporu, yeterli bir şehir plancısı tarafından hazırlanarak belediyemize sunulmalıdır’’ denildi.

ŞEHİR YAPILANMASI YENİDEN DÜZENLENİYOR
Açıklamanın devamında, revizyon ve ilave imar planının, mevcut şehir dokusunu iyileştirmek amacıyla güncellemeler içerdiği belirtildi. Altyapı, yeşil alanlar, ulaşım ve konut alanlarında yapılacak düzenlemelerle kentin daha yaşanılabilir bir hale getirilmesi hedefleniyor.

YENİ YOLLAR VE YERLEŞİM ALANLARI
Plan doğrultusunda şehrin güneye doğru genişlemesi ve yeni yerleşim alanlarının oluşturulacağı belirtildi. ‘‘Alternatif yollar ve yeni yerleşim alanlarıyla şehrin gelişimine katkı sağlanacak, böylece şehir ekonomisi, katma değer ve turizme de olumlu etkiler yaratılacaktır’’ ifadelerine yer verildi.

Giresun Belediyesi, 8 Mayıs 2024 tarihli ve 105 sayılı kararla kabul edilen Revizyon ve İlave İmar Planı hakkında vatandaşlara bilgilendirme yaptı.Belediyenin açıklamasında, imar planından faydalanmak isteyen vatandaşların belirlenen yönetmeliklere uyması gerektiği belirtildi. YETERLİLİĞE SAHİP ŞEHİR PLANCISI ZORUNLULUĞU Belediye, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne dikkat çekerek, imar planlarının yeterliliğe sahip şehir plancıları tarafından hazırlanması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, […]

VATANDAŞLARA ÇAĞRI…ŞEHİR YENİDEN ŞEKİLLENECEK…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ