Giresun Haber Postası

Giresun Belediyesi daha yaşanabilir bir şehir için farklı projeleri hızla hayata geçirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, vatandaşların konforlu bir yaşam sürmesinin yanı sıra, yürüyüş ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla şehrin bir ucundan diğer ucuna projelendirilen bisiklet ve yürüyüş yolunun bir bölümü tamamlandı.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin Doğu yakasındaki Hüseyin Restaurant ile Batı yakasındaki Plajlar Bölgesi (Opet) arasında kalan 9 kilometrelik sahil bandına uygulanan projenin Plajlar Bölgesi (Opet) ile İl Özel İdare hizası arasındaki bölümünde yürüyüş ve bisiklet yolu çalışmaları tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunuldu.

Doğu yakasından başlatılan çalışmalar ise şu anda 19 Eylül Spor Salonu civarına doğru devam ediyor. Parke sökümü ve betonlama çalışmalarının ardından zemin düzenlemesiyle birlikte doğu ve batı yakasında eş zamanlı devam eden proje birleştirilerek tamamlanmış olacak.

Dünya standartları dikkate alınarak uygulanan proje kapsamında bisiklet yolu mavi, yürüyüş yolu ise yeşil olarak renklendiriliyor. Bisiklet yolu gidiş geliş 2 parkur, yürüyüş yolu ise tek parkur olarak uygulanıyor.  3.5 yıl önce 17 kilometrelik sahil şeridi boyunca tamamlanan ve büyük beğeni toplayan aydınlatma sisteminin ardından şimdi de bisiklet ve yürüyüş yoluyla birlikte eşsiz güzellikteki şehrin sahil şeridi daha konforlu olacak.

ŞENLİKOĞLU: “SAHİLİMİZE DEĞER KATIYORUZ”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise Giresun’u geliştirmek ve modernleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek: “Eşsiz güzellikteki sahilimiz için birbirinden önemli çalışmalar yürütüyoruz. Şehrimize kazandırdığımız sahil şeridi aydınlatma projesi ve plajlar bölgesi projemizin ardından şimdi de vatandaşlarımızın bisikleti ile güvenli ve konforlu ulaşım sağlayabileceği bisiklet yolu projemizi hayata geçiriyoruz. Yayalarımız için de yürüyüş yolu ile Giresun’umuza yakışan bir sahil şeridi oluşturuyoruz. Projemiz sahil şeridimize değer kattı ve çok güzel bir düzenleme oldu. Giresun’umuza yakışır işler ve projeler yapmak için durmadan çalışıyoruz.” dedi.

Giresun Belediyesi daha yaşanabilir bir şehir için farklı projeleri hızla hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, vatandaşların konforlu bir yaşam sürmesinin yanı sıra, yürüyüş ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla şehrin bir ucundan diğer ucuna projelendirilen bisiklet ve yürüyüş yolunun bir bölümü tamamlandı. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin Doğu yakasındaki Hüseyin Restaurant ile […]

PROJELER HAYATA GEÇİYOR…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.