Giresun Haber Postası

171,5 MİLYON TL YATIRIM…

171,5 MİLYON TL YATIRIM…
17 Temmuz 2023 - 18:26

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Giresun’da tüketici memnuniyeti odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 17 milyon liralık yatırımla 11 trafoda gerçekleştirilen çalışma ile Giresun’un en kritik noktalarının elektrik altyapısı güçlendirilirken, 2023 yılının ilk yarısında toplam 171,5 Milyon TL’lik yatırıma imza atıldı.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Giresun’daki yatırımlarına kesintisiz olarak devam ederken; şehrin en işlek lokasyonları olan Merkez Hacısiyam ve Çıtlakkale Mahalleleri’nde önemli bir çalışmaya imza attı. Yapılan çalışmayla Merkez Hacısiyam ve Çıtlakkale Mahallerine daha kesintisiz enerji arzı sağlamak için trafo ve iletkenlerde kapasite artışları yapılırken, ihtiyaç olan bölgelere ilave şebekeler tesis edildi ve havai elektrik telleri yeraltına alınarak şehrin daha modern bir görünüme kavuşması sağlandı.

Bölgede Hacısiyam Mahallesi’nde toplam 11 trafo bölgesinde yaklaşık 25 kilometre yeraltı kablo tesisi ve güçlendirme çalışmaları yapılarak bölgeye 3 adet ilave trafo tesis edildi. Bölgede artan yapılaşmaların enerji ihtiyaçları karşılanmasına yönelik gerçekleştirilen projeler kapsamında toplam 17 Milyon TL tutarında yatırım harcaması gerçekleştirilerek 2023 yılının ilk yarısında 171,5 Milyon TL’lik enerjilendirme çalışmaları tamamlanmış oldu.

Çoruh EDAŞ Giresun İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Giresun genelinde kesintisiz enerji odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hacısiyam ve Çıtlakkale Mahallerinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile bölgede artan yapılaşmanın getirdiği enerji ihtiyacına yönelik yatırımlarımıza önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Şehrin en önemli caddelerinden birisi olan Teyyaredüzü Mahallesi, Boztekke Caddesindeki alçak ve yüksek gerilim elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarına haziran ayı itibarıyla başladık. Söz konusu proje kapsamında yaklaşık 4 bin 500 metre yüksek gerilim yeraltı kablosu ile yaklaşık 3 bin 500 metre alçak gerilim yeraltı kablosu tesis edilerek havai hatlar yer altına alınacak ve bölgenin enerji altyapı kalitesinin artırılması sağlanacak. Projeyi önümüzdeki günlerde tamamlamayı hedefliyoruz” denildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.