Giresun Haber Postası

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK…

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK…
03 Eylül 2023 - 16:33

Karadeniz Bölgesi’nde Sinop’tan Hopa’ya kadar Giresun hariç sahil kentlerinde illerin ekonomisine önemli gelir sağlayan kafes balıkçılığı sonunda Giresun’da.Keşap, Görele ve Eynesil ilçesine kurulan kafes balıkçılığı su ürünleri yetiştiriciliği tesisinde Türk Somunu yetiştirilecek. Kurulum aşamasında olan tesiste yetiştirilecek olan Türk Somunu iç pazarının yanı sıra, birçok ülkeye ihracat edilecek.

YILLIK 11 BİN TON TÜRK SOMUNU YETİŞTİRİLECEK

Giresun’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nca belirlenmiş olan, denizlerde ağ kafeslerde su ürünleri yetiştiriciliği alanları için başvuru yapan firmalara Keşap, Görele ve Eynesil ilçelerine yer tahsisleri yapıldı. Kıyıdan yaklaşık 2 kilometre açık denize kurulacak olan kafes balıkçılığı tesislerinin kurulumuna başlanıldı. Bu tesislerde yıllık 11 bin ton Türk Somunu yetiştirilerek, iç ve dış pazara sunulacak.

“DENİZE VE DOĞAL YAŞAMA ZARARI YOK”

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Karadeniz Bölgesi’nde Sinop’tan Hopa’ya kadar kafes balıkçılığının ekonomiye önemli katkı sunduğunu belirterek, kıyıdan en az 1.5, 2 kilometre derin sularına kurulan tesislerin denize hiçbir zararı bulunmadığını, hatta deniz altı doğal yaşamı canlandırdığını, bununla ilgili Akdeniz Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi’nden konunun uzmanı hocalar tarafından raporlar hazırlandığını hatırlattı. Türk Somonun, su ürünleri arasında önemli ihraç kalemi olduğunu belirten Kara, kafes balıkçılığının Giresun ekonomisine önemli katkı sunacağının altı çizdi.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN