Giresun Haber Postası

125 KÖPRÜ RİSKLİ…

125 KÖPRÜ RİSKLİ…
26 Eylül 2023 - 18:00

Sayıştay, Taşkın Risk Yönetimi 2022 yılı denetim raporunu yayımladı.Raporda, son yıllarda çok sayıda can kaybına neden olan su taşkınları ile ilgili çarpıcı tespitlere yer verildi. İklim değişikliği, hızlı şehirleşme, yanlış arazi kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak doğal afetlerin daha sıklıkla ve daha büyük ölçeklerde görülmeye başlandığına dikkat çekilen raporda, dere yataklarında ve taşkın sahalarındaki yapılaşmaya dikkat çekildi. Dere yataklarının üzerinin taşkın riskini artıracak şekilde kapatıldığına dikkat çeken denetçiler, Giresun’da derelerin üzerine inşa edilen 125 köprünün uygunsuz olduğunu belirledi. Raporda, risk altında bulunan yapı sayısı da paylaşıldı. Giresun’da risk alanında 356 yapı bulunuyor.

“NEYMİŞ AFETLE SİYASET YAPILMAZMIŞ!”

Giresun Sanayi ve İş İnsanları Derneği Başkanı İnşaat Mühendisi Aykut Gezmiş, Sayıştay’ın Taşkın Risk Yönetimi 2022 yılı denetim raporunu değerlendirdi. 125 köprünün uygunsuz olarak tespit edilmesinin hemen hemen her yıl sel afetine maruz kalan Giresun adına vahim bir durum olduğunu ifade eden Gezmiş, “Sonra neymiş? Afet ile ilgili siyaset yapılmazmış! Ya sorun afetin büyüklüğünde değil, liyakatsiz kadroların derelere inat yaptıkları yapılardaysa?” yorumunda bulundu. GİSİAD Başkanı Gezmiş, Sayıştay raporuyla da tespit edilen tekniğe aykırı köprülerin, olası her yoğun yağışta taşkın riskini artırdığını ve bunun kader sayılamayacağını sözlerine ekledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.