Giresun Haber Postası

KOZLUCA OKULLARDA ÜCRETSİZ YEMEK VERİLMELİ…

KOZLUCA  OKULLARDA ÜCRETSİZ YEMEK VERİLMELİ…
26 Eylül 2023 - 18:07

CHP Kadın Kolları 81 il ve 973 ilçede okullara ‘ücretsiz öğün’ talebiyle eş zamanlı açıklama yaptı.CHP Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Kozluca, “Bizden vergi almasını bilen iktidar çocuklara en az bir öğün ücretsiz yemek vermek zorundadır. Bu imkan bir lüks değildir, bu bir zorunluluktur” dedi. Kozluca pati il binasında, okul öncesi eğitimde geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yıl açıklama yapılmayan ‘bir öğün ücretsiz yemek’ konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin acil çözülmesi gereken sorunlarından birinin ‘çocuk yoksulluğu’ olduğunu ifade eden Kozluca, gıda fiyatlarındaki artışın çocukların sağlıklı, dengeli beslenmesini engellediğini söyledi. Kozluca, yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de 5 yaş altı çocuklarda bodurluk oranının yüzde 10 olduğunu aktardı ve eleştirilerde bulundu.

TÜİK’e göre 7 milyon 600 bin çocuğun dengeli beslenmediğini belirten İl Kadın Kolları Başkanı Kozluca, “Çocuklar okulda açlıktan bayılırken, çocuklar okulda açlığını su içerek bastırmaya çalışırken, bizler ücretsiz öğün konusunun rafa kaldırılmasını asla kabul etmiyoruz, buna asla izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Kozluca, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:“Elektrik düğmesine bastığımızda 4 çeşit, musluğu açtığımızda 5 çeşit vergi ödüyoruz. Bizden bu vergiyi almasını bilen iktidar çocuklara en az bir öğün ücretsiz yemek vermek zorundadır. Bu imkan bir lüks değildir, bu bir zorunluluktur. Bu giderek derinleşen yoksulluğun olduğu bir ülkede sosyal devlet olmanın da getirdiği bir zorunluluktur, bir sorumluluktur, anayasal bir haktır.”

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN