Giresun Haber Postası

5 MİLYAR 214 MİLYON TL YATIRIM…

5 MİLYAR 214 MİLYON TL YATIRIM…
29 Ocak 2024 - 17:18

Vali Serdengeçti, 2023 yılında Giresun’a 5 milyar 214 milyon liralık devlet yatırımı yapıldığını bildirdi.2024 Yılı I. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında yapıldı. AK Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, yatırımcı ve katılımcı kurum-kuruluşların en üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda, 2023 yılında yapılan devlet yatırımları değerlendirildi.Giresun’un 2024 yılı açısından, yatırımların arttığı ve var olan yatırımların kamu hizmetine dönüştüğü bir dönem olmasını temenni eden Vali Serdengeçti,  “Bu dönüşen kamu hizmetlerinin vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamasını arzuluyoruz. Bu noktada, hep birlikte daha etkili ve verimli hizmet anlayışına odaklanarak Giresun’umuzu daha da ileriye taşımak adına çaba sarf edeceğimize inanıyorum” dedi.

2024 YATIRIM PROGRAMINDA 261 ADET PROJE MEVCUT

Giresun’da 2024 yatırım yılının birinci toplantısı itibarıyla 20 yatırımcı kuruluşun programında 261 adet proje mevcut olduğunu açıklayan Vali Serdengeçti, “Bu projelerden 99 adedi bitirilmiş, 126 adedi ise devam etmektedir. 26 adet proje ihale aşamasında olup 10 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır” değerlendirmesinde bulundu.Yatırımların ağırlıklı olarak; tarım, ulaştırma, enerji, eğitim, ormancılık, sağlık ve kadastro sektörlerinde yoğunlaştığına vurgu yapan Vali Serdengeçti, programdaki 249 projenin dağılımı hakkında verdiği bilgide “Bu projelerin; 111 adedi tarım, 34 adedi ulaştırma, 30 adedi enerji, 14 adedi eğitim, 10 adedi ormancılık, 9 adedi sağlık, 1 adedi kadastro ve 52 adedi de diğer kamu hizmetleri sektörlerine aittir. İlimiz genelinde 2024 yatırım yılının birinci toplantısı itibarıyla 2023 yılına ait 5 milyar 319 milyon 312 bin 676 TL ödeneğin 5 milyar 214 milyon 881 bin 227 TL’si harcanmıştır” diye konuştu.

“HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ”

Milletvekili Nazım Elmas ise, “İş birliği içinde, birlikte hareket ederek geliştireceğimiz projelerle kalkınmayı hedefliyoruz. Mart ayından itibaren Türkiye’nin 12. kalkınma planındaki hedeflere ulaşmak için yoğun bir çalışma içinde olacağız. Özellikle yolların asfaltlanması ve betonlanması gibi önemli bir hedefi gerçekleştirmek için kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz. Hep birlikte, başarıyla kalkınma hedeflerimize ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Valimiz başta olmak üzere, Giresun’umuzun ve bölgemizin iyileşmesine katkı sunan tüm değerli çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.