Giresun Haber Postası

SAĞLIĞIN MERKEZİ…

29 Ocak 2024 - 17:22
SAĞLIĞIN MERKEZİ…

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anjio Ünitesinde bir ilk daha gerçekleştirildi.3 ‘atriyal fibrilasyon’ (ritim bozukluğu) hastasına ‘kriyoablasyon’ (dondurma) işlemi başarıyla uygulandı. Hastanenin kardiyoloji kliniğinde Doç. Dr. Sencer Çamcı, yaptığı açıklamada, ‘atriyal fibrilasyonun (ritim bozukluğu) toplumda oldukça sık görülen bir durum olduğunu belirtti. Ritim bozukluğunun tedavi edilmediği takdirde hastalarda kalp yetersizliği, inme gibi çok ciddi sorunların ortaya çıkabildiğine işaret eden Çamcı, “İlk yaklaşımı ilaç tedavisidir. İlaç tedavisinin yetersiz olduğu durumlarda kasıktan girerek anjio yöntemi ile kalbin içindeki ritim bozukluğuna sebep olan alanları bulup dondurmak (kriyoablasyon) gerekir” dedi.

Doç. Dr. Çamcı, bu hastalığın tedavisine kliniklerinde başladığına dikkat çekerek, “Oldukça etkili olan bu yöntemin yapılabilmesi için çok donanımlı bir merkez ve tecrübeli operatörlerin olması gerekmektedir. Biz de merkezimizde bu hizmete başladık. Atriyal Fibrilasyon dondurma (kriyoablasyon) işlemi kliniğimizde yapılmaya devam edecektir. Ritim bozukluğu olan hastaların polikliniğimize başvurmalarını öneriyorum. Uygun olan hastalara kriyoablasyon işlemi uygulayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kardiyoloji Kliniği İdari sorumlusu Prof. Dr. Zeki Yüksel Günaydın ise, anjio ünitelerinin oldukça donanımlı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:“Ünitemizde her türlü işlemi yapabilmekteyiz. Ekibimiz çok gayretli. Yoğun bir tempo ile çalışmaktayız. Atriyal Fibrilasyon (ritim bozukluğu) tüm dünyada olduğu gibi bölgemizde de sık görülmektedir. Kardiyoloji bölümü olarak başarılı operasyonlar gerçekleştirdik. İl dışı sevki sıfırladık diyebilirim. Sağlık Müdürümüz ve başhekimimize gerekli malzemeleri temin noktasında destek verdikleri için teşekkür ederiz, çok daha güzel işler yapacağız.”

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut da, “Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anjio Ünitesinde bir ilk daha gerçekleştirildi. Aritmi hocamız Doç. Dr. Sencer Çamcı önderliğinde Ankara Şehir Hastanesinin değerli hocası Prof. Dr. Fırat Özcan’ın destekleri ile 3 ‘atriyal fibrilasyon’ hastasına başarılı ‘kriyoablasyon’ işlemi uygulandı. Desteklerini esirgemeyen başhekimimiz Doç. Dr. Fazıl Kulaklı’ya ve tüm kardiyoloji ekibine teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.