Giresun Haber Postası

KADIN GAZETECİLERİ 20. YIL PLAKETİ…

KADIN GAZETECİLERİ 20. YIL PLAKETİ…
10 Mart 2024 - 16:33

Giresun Gazeteciler Derneği(GGD) Dünya Kadınlar Günü nedeniyle meslekte 20 yılını doldurmuş kadın gazetecileri plaketle ödüllendirdi.Derneğin bürosunda gerçekleşen törene davetli olarak Giresun’un ilk kadın Milletvekili Elvan Işık Gezmiş de katıldı.

GGD Başkanı Bekir Bayram, törende yaptığı konuşmada, kadınlar gününün anlamına uygun olarak ilk kez böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Kadınlar Günü’nün tarihini anlatan Bayram, kadınların emeğine saygının bir ifadesi olarak kadın gazeteci arkadaşlarımızı bugün bir araya getirdik. Onların kendi yaşamlarından ne kadar büyük fedakarlıklarla bu mesleği yürüttüklerini biliyoruz. Kendilerini kutluyor, nice başarı dolu yıllar diliyoruz” dedi.

Bayram, ilk olarak CHP Milletvekili Işık Gezmiş’e çiçek buketi takdim etti.Işık Gezmiş ise konuşmasında; “Cumhuriyetin 100. yılında Giresun’un ilk seçilmiş kadın milletvekili olarak böyle anlamlı bir günde aranızda bulunmaktan onur duydum. Bugün özel bir gün. Hepinizi kutluyor, başarılar diliyorum. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Değerli arkadaşlar, 8 Mart 1857’de eşitlik için mücadele verirken hayatlarını kaybeden kadınlarımızı da  saygı ve rahmetle  anıyorum. Hep  kadınlarımızın  sorunlarını konuşuyoruz. Kadınların hak mücadelesiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sizler bizleri aydınlatmak için görev yapıyorsunuz. Sesimiz, sözümüz kulağımızsınız.  Emek veriyorsunuz. Her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Milletvekili Işık Gezmiş ve Bayram meslekte 20 yılını dolduran kadın gazeteciler, Aygüzen Öğütçü, Suna Akbaş, İnci Zere, Sadberk Denizel, Sabriye Aydeniz, Serpil Gürgen, Emsal Özturan ve Aslı Işık’ a plaket sundular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.