Giresun Haber Postası

TURİZM ZİRVESİ…

TURİZM ZİRVESİ…
17 Mart 2024 - 12:52

Giresun’da Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, “Turizm Merkezleri ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri İmar Planlama Çalışmaları” toplantısı yapıldı.Toplantıda; kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ile turizm merkezleri hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci tarafından katılımcılara sunum eşliğinde bilgi verildi.

Yapılan sunumda; Sis Dağı Yaylası Turizm Merkezi, Bulancak Adatepe Turizm Merkezi, Güce Ağaçbaşı Yayla Turizm Merkezi, Bektaş Yayla Turizm Merkezi, Kümbet Yayla Turizm Merkezi ile Yavuzkemal Yaylası Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi hakkında imar çalışmaları başta olmak üzere yapılan çalışmalar ve gelinen son aşama hakkında bilgiler aktarıldı. Vali Serdengeçti, Turizm Merkezleri ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde yapılan çalışmalar hakkında ilgili kurum yetkililerinden bilgi aldı.

Bu alanlarda yapılan çalışmaların hızlandırılmasının önemine vurgu yapan Vali Serdengeçti, yetkililerden; bir an önce gerekli tüm hazırlıkların tamamlanarak ilan edilen alanların turizme kazandırılması talimatı verdi. Kamudan turizm amaçlı kiralanan arazilerin ve tesislerin kiralama amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığının, bu yerlerin halka açık olup olmadığının sürekli olarak denetlenmesini, sözleşme esaslarına uyulup uyulmadığının takip edilmesini istedi.

Toplantıda görüşülen bir başka önemli husus ise mera ve yaylakların amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığının takip ve tespit edilmesi konusu oldu.Vali Serdengeçti; turizm merkezleri ile koruma ve geliştirme alanlarının yanı sıra mera ve yaylakların da amacı dışında kullanılmasına müsaade edilmemesini, buralarda yapılacak kaçak ve düzensiz yapılaşmaların da önlenerek sürekli kontrol edilmesi talimatında bulundu. Giresun’da turizm hareketleri ve faaliyetleri yönünden önem taşıyan veya doğal, tarihî ve kültürel değerlerin yoğun olarak yer aldığı, korunması ve geliştirilmesinde kamu yararı bulunan yörelerde, koruma kullanma dengesi gözetilerek sektörel kalkınmanın sağlanması ve turizm sektörünün plânlı ve kontrollü gelişiminin sağlanması amacıyla yeri, mevkii ve sınırları Cumhurbaşkanı kararıyla tespit ve ilân edilen 1 adet “Yavuzkemal Yaylası Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” bulunmaktadır.

Yine; Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri dışında kalmakla birlikte, bu bölgelerin niteliğini taşıyan, turizm hareketleri ve faaliyetleri açısından öncelikle geliştirilmesinde kamu yararı bulunan orman vasıflı olanlar dâhil Hazine taşınmazları ile tescili mümkün olan Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerde; yeri, mevkii ve sınırları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın kararıyla tespit ve ilan edilen 5 “Turizm Merkezi” bulunuyor.

Bu merkezler; Sis Dağı Yaylası Turizm Merkezi, Bulancak Adatepe Turizm Merkezi, Güce Ağaçbaşı Yayla Turizm Merkezi, Bektaş Yayla Turizm Merkezi ve Kümbet Yayla Turizm Merkezi olarak resmi kayıtlarda yer alıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR