Giresun Haber Postası

Washington’da Türkler ve Ermeniler sözde soykırım iddialarıyla karşı karşıya

Washington’da Türkler ve Ermeniler sözde soykırım iddialarıyla karşı karşıya
25 Nisan 2024 - 18:35

ABD’nin başkenti Washington’da toplanan çok sayıda Türk vatandaşı, 1915 olaylarının yıl dönümü nedeniyle Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ve büyükelçilik konutu önünde eylem yapan Ermenileri protesto etti. Protestolara Topal Osman damgasını vurdu.Her yıl 24 Nisan’da ABD’deki Ermeni gruplar Türk misyonlarının önünde yürüyüşler ve kışkırtıcı eylemler gerçekleştiriyor. Bu yıl da Ermeni eylemciler, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ve büyükelçilik konutu önünde Türkiye ve Azerbaycan aleyhine pankartlar taşıyarak slogan attı. Ayrıca Azerbaycan Büyükelçiliği önünde de benzer eylemler düzenlendi.Buna karşılık Türk vatandaşları, Türkiye ve Azerbaycan bayrakları taşıyarak marşlar ve sloganlarla Ermeni grupları protesto etti. Ermeni Tehcirinde görev alan Milli Mücadele Kahramanı Milis Yarbay Topal Osman Ağa bu sene ki eylemlerde gündeme oturdu. Amerika’da ikamet eden Giresun’un tanınmış isimlerinden İşadamı Sebahattin Usul öncülüğündeki Giresunlular “Giresun Topal Osman Ağa Uşakları” pankartı açarak tepkilerini farklı yolla dile getirdiler.Büyükelçilik önündeki karşılıklı gösterilerde tarihi bir ironi de bulundular. Gösteriler büyük olaylar çıkmadan polis müdahalesiyle kontrol sağlandı.

Türk vatandaşları, Türkiye’yi karalayıcı söylemleri reddederek, Ermeni grupların kışkırtıcı tutumuna karşı tepkilerini gösterdi. Washington’daki eylemler sırasında, her iki tarafın da yoğun güvenlik önlemleri altında toplandığı görüldü.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.