Giresun Haber Postası

KOZLUCA KADIN CİNAYETLERİ TOPLUMSAL YARA…

KOZLUCA KADIN CİNAYETLERİ TOPLUMSAL YARA…
28 Eylül 2022 - 17:05

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Kozluca, Espiye ilçesinde 3 kadının ölümüyle sonuçlanan kadın cinayetine tepki gösterdi. Kozluca yaptığı yazılı açıklamada, “İlimizde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri hergün katlanarak artmakta olan bir toplumsal yara halini almıştır” dedi.

Giresun’da 2022 yılı içersinde 6 kadın cinayeti medyada geldiğini hatırlatan Kozluca şunları kaydetti;

“Şubat 2022 tarihinden itibaren Giresun’da basına yansıyan altı kadın cinayeti meydana gelmiştir. Bu durum, Kadına karşı Şiddetin toplumsal anlamda maalesef kanıksandığını göstermektedir. Bu toplumun eşit bireyleri olan kadınların şiddetten korunması devletin ana görevlerinden olmasına rağmen,  siyasi iktidar tarafından İstanbul Sözleşmesinin getirdiği koruma mekanizmalarının bir gecede vazgeçilmiş olması,  kadınların Şiddetin nesnesi haline gelmesinin ana sebeplerinden birisidir. Bilinmelidir ki ” Her kadın cinayeti kadınların yaşam hakkına ve kötü muameleye uğramama hakkına yapılmış bir saldırıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Giresun Kadın Platformu iş birliği içinde kadına yönelik şiddetin Önlenmesi mücadelemizi ülkemizde ki her bir kadının, yasalarla güvence altına alınan haklarından eşit yaralanma olanını buluncaya kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.