Giresun Haber Postası

EKİZ YEMEK ÜCRETİ YENİDEN DÜZENLENMELİ…

23 Ekim 2022 - 16:06
EKİZ YEMEK ÜCRETİ YENİDEN DÜZENLENMELİ…

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, memurların yemek yardımlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini bildirdi.

Ekiz yaptığı basın açıklamasında, “Türk Sağlık Sen sağlık çalışanlarının mali ve özlük hakları ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve talepleri, hizmet kolumuzda bulunan tüm kurum ve kuruluşlarda yaşanan yönetim ve işleyiş problemleri, çalışma hayatında kamu çalışanlarını ilgilendiren meseleler ve Türkiye gündemi ile ilgili konuları ele alarak görüş ve düşüncelerini açıklamaya devam edecektir” dedi.

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Ekiz, kamu çalışanlarının yemek konusunun çileye döndüğünü savunarak, “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde işçilerin yemek ücretleri 17 TL’den 55 TL’ye çıkarılmış ve özel sektör çalışanlarına ödenecek yemek yardımları vergi dışında tutulmuştur. Sosyal devlet ilkesinin hayata geçirilmesi, vatandaşların çeşitli sosyal yardım ve ödemeler yoluyla desteklenmesi ile mümkündür. Yapılan bu türlü ödemeler, yalnızca belli kesimlere değil ayrım yapılmaksızın tüm çalışan kesime sağlandığında daha da anlamlı olacaktır. Öyle ki, kamu işçilerine günlük 55 TL yemek yardımı ödenmektedir. Buna karşın kurum ve kuruluşlarda kamu görevlilerimiz Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği uyarınca kendi bütçelerinden günlük 2,07 TL ile 10,09 TL yemek bedeli ödemek zorundadır. Yemek hizmeti sunulmayan kurum ve kuruluşlarda ise memurlara yapılacak yemek yardımı konusu büyük bir sorun haline gelmiştir. Yönetmelik gereği memurlara yemek yardımının nakit olarak verilememesi nedeniyle, yemek hizmeti sunulmayan kurumlarda memurlarımız başka kurumların yemekhanelerine yönlendirilmekte, çoğu zaman bu kurumlarda yemek sıkıntısı yaşanmakta ve memurlarımız kendi imkânlarıyla öğünlerini geçiştirmek zorunda kalmaktadır. Dolayısıyla sunulmakta olan bir hizmetten işçiler bütünüyle faydalanırken bazı memurlar belirli bir ücret karşılığında faydalanabilmekte yemek hizmeti olmayan kurumlarda ise kamu çalışanlarının yemek konusu büyük bir çileye dönmektedir” dedi.

“MEMURLARIN YEMEK YARDIMI YENİDEN DÜZENLENMELİDİR”

Yemek ücretinin 55 TL olarak nakit ödenmesini talep ettiklerini belirten Ekiz şunları kaydetti;

“Böyle bir uygulama adaletsizlikleri ve mağduriyetleri de beraberinde getirmektedir. Bu durumun önüne geçilmesi ve adaletsizliğin giderilmesi için yemek hizmeti sunulan kurumlarda kamu çalışanlarından yemek bedeli alınması uygulamasına son verilmesi ve bütün çalışanlarımızın yemek hizmetinden bedelsiz olarak faydalanması, yemek hizmeti sunulmayan kurum ve kuruluşlarda görev yapan kamu çalışanlarına ise işçilerde olduğu gibi günlük 55 TL’lik tutarın nakit olarak ödenebilmesi için gerekli düzenleme yapılmalıdır.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.