Giresun Haber Postası

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ….

10 Aralık 2022 - 15:29
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ….

Giresun Tıp Fakültesi için olmazsa olmaz olan morfoloji binası yapım işi ekonomik krize takıldı.Temeli atılmasına rağmen, yüklenici firma tarafından inşaat girdi maliyetlerindeki fahiş artış sonrası yapım işi bırakılan morfoloji binası beklemede.

Giresun Üniversitesi’ndeki son gelişmeler ve veriler hakkında bilgi vermek için basının karşısına geçen Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can, Tıp Fakültesi morfoloji binası yapımıyla ilgili net bir açıklamada bulunamadı. Rektör, Aksu’yu bir sağlık kampüsüne dönüştürmeyi planladıklarını belirterek, Tıp Fakültesi Morfoloji, Piraziz Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Bulancak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile uzun vadede Diş Fakültesi’ni Eğitim ve Araştırma Hastanesi lokasyonun da toplamayı hedeflediklerini ifade etti.

ÜNİVERSİTE DİŞ HASTANESİ POLİKLİNİKLERE 24 HOCAYLA BAŞLAYACAK

Rektör Can, Diş Fakültesi Hastanesinin ise nihayet açılacağının müjdesini verdi.

Rektör Prof. Can, Diş Hastanesi’nin hizmete hazır olduğunu, en geç Şubat ayında hasta kabullerine başlayacağını açıkladı. Can, 27 öğretim üyesi bulunan Diş Hastanesi’nin 24 akademisyen diş doktoru ile hizmete başlayacağını ifade etti. Can, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Diş Hastanesi’nin kurulum aşamasında da bulunan ve Giresun Diş Fakültesi Hastanesinin bugüne gelmesinde büyük emeği bulunan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir’e teşekkür etti. Dekan Aydemir ile Diş Hastanesini basın mensuplarına tanıtan Can, fakülte de 72 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü sözlerine ekledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.