Giresun Haber Postası

TÜRK SAĞLIK SEN…

14 Aralık 2022 - 17:21
TÜRK SAĞLIK SEN…

Başkan İbrahim Ekiz, “Cumhuriyetin 100. Yılı Türk Sağlık-Sen’e çok yakışacak”Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye kamu- Sen’e bağlı tüm sendikalara ve özellikle Türk Sağlık Sen’e yetkini çok yakışacağını kaydetti.

Ekiz yaptığı basın açıklamasında, “Bu ülkede kamu çalışanları ve sağlık çalışanları üzerine olduğu gibi millet ve memleket üzerine de kırmızı çizgilerimiz vardır. Biz, devlet olmazsa özgür bir vatanımız yoksa sendikacılığında hiçbir anlamı olmadığını ifade ediyoruz. Milli ve güvenilir bir kuruluş olarak ülkemiz bayrağımız askerimiz ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim kıymetlimizdir. Bunların karşısında olan herkesin karşısındayız” dedi.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ekiz, ek zam refah payı vergi dilimi enflasyon farkının aylık verilmesi ve bayram ikramiyesi gibi ekonomik açıdan kamu çalışanlarına katkı verecek düzenlemelerin yapılması için mücadeleye hız verdiklerini kaydetti.

“3600 ek göstergede Türkiye Kamu sen’in hazırladığı taslak ve öneriler ile önemli bir mesafe kat ettik” diyen Ekiz şunları söyledi;

“Kapsam dışı bırakılan birinci derece kadroya gelen tüm kamu çalışanlarının da eklenmesi ile bu sorunun tamamen çözüleceğine inanmaktayız. Sözleşmelilere kadroyla ilgili yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisine gelmesini bekliyoruz. Kamuda ki farkı tüm istihdam modellerinde görev yapanlara kadro verilerek ucube modellerin sonlandırılması gerekmektedir. Sağlık çalışanlarının bir bütün olduğunu bilmekteyiz. Bölme ve ayrıştırma gibi girişimlerde bulunanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Sağlık çalışanlarının ücretleri konusunda tek kalem maaşta ısrarlı olduğumuz bilinmelidir. Taban ve teşvik ödemelerinin sağlık çalışanları için çok düşük kaldığını bunun içinde genel idari hizmetler sınıfı teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfında hizmet veren çalışanlar faydalanamamaktadır, bunlarla ilgili genel merkezimizce hukuk süreç başlatılmıştır.

Sağlık çalışanlarına bir çağrıda bulunuyorum. Toplu sözleşme masasında 6 dönem yani 12 yıl haklarınız alınamamış sorunlar çözülememiştir. Etkisiz sendikayı hayatınızdan çıkararak sizleri Türk Sağlık Sen’e davet ediyorum. Azerbaycan’ın kurucu devlet başkanı Mehmet Emin Resulzade diyor ki; bir kere yükselen bayrak bir daha inmez. Hiç kimsenin olmadığı dönemlerde göndere çekilen Türk sağlık Sen bayrağını zirveye dikeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın her teşkilat mensubumuz bu yolda tüm gücüyle çalışacaktır.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.