Giresun Haber Postası

5 MİLYON 295 BİN 250 TL ÖDEME …

5 MİLYON 295 BİN 250 TL ÖDEME …
20 Aralık 2023 - 17:01

Giresun İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Geldi, 2023 yılı Manda Yetiştiriciliği Destekleme ödemelerinin üreticilerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.Bu kapsamda 273 işletme ve 1375 manda ile 279 malak sahibine toplam 5 milyon 295 bin 250 TL ödeme yapıldı.

Başkan Geldi, ekonomideki durgunluk karşısında il ekonomisine sağladıkları katkıdan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Zorlu hayvancılık koşulları ve yüksek yem maliyetleriyle mücadele eden yetiştiricilere destek olmanın, gelir sağlamanın ve il ekonomisine canlılık katmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.Birliğin üyelerinin desteklemelerden faydalanması, manda sütü ve yoğurdunun faydalarının duyurulması, üyelerin ürünlerinin pazarlanması konularında faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, doğal enerji kaynağı olan manda ürünlerinin (süt, yoğurt, kaymak, peynir) üretim tesisi kurduklarını ve en kısa zamanda faaliyete geçeceğini vurguladı.

Başkan Geldi, bu çabaların yanı sıra 2023 yılında gerçekleştirdikleri halk elinde manda ıslah Projesi kapsamında üreticilerin hesaplarına yatırılan paralarda emeği geçen Tarım Bakanı, vekiller, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet ANGIN ve ekibi ile Proje Lideri Prof. Dr. İsmail Kaya’ya, tüm ilçe müdürlüklerine teşekkür etti.Giresun İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği olarak, 2012 yılında kuruldukları günden bu yana Ordu ve Trabzon’da olmayan manda birliği olarak Giresun ekonomisine 23 milyon Türk Lirası dağıtmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN