Giresun Haber Postası

Giresun il genelinde bugüne kadar bin 274 kedi ve bin 459 köpek olmak üzere toplam 2 bin 733 ev hayvanı kimliklendirilerek kayıt altına alındı. Evcil kedi, köpek ve gelincikler 31 Aralık 2022 tarihine kadar kayıt altına alınacak.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, evcil kedi ve köpek sahiplerinden hayvanlarını bu tarihe kadar kayıt altına aldırıp, kimlik kartlarını çıkartmalarını istedi. Giresun Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü ile ilçelerde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunan ev hayvanı sahiplerinin kedi ve köpeklerine deri altı mikroçip uygulaması yapılarak ‘Ev Hayvanı Pasaportu’ tanzim edilmekte ve hayvanlara ait bilgiler Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET) kayıt edilmekte. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) arasında imzalanan protokol gereği; İl Müdürlüğü ile Giresun Veteriner Hekimleri Odası arasında 2021 yılında imzalanan yetki devir protokolü kapsamında İl/İlçe Müdürlüklerinin yanı sıra veteriner hekim muayenehaneleri ve hayvan hastanesinde de sahipli kedi ve köpeklere kimlik veriliyor.

Giresun il genelinde bugüne kadar bin 274 kedi ve bin 459 köpek olmak üzere toplam 2 bin 733 ev hayvanı kimliklendirilerek kayıt altına alındı. Evcil kedi, köpek ve gelincikler 31 Aralık 2022 tarihine kadar kayıt altına alınacak. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, evcil kedi ve köpek sahiplerinden hayvanlarını bu tarihe kadar kayıt altına aldırıp, kimlik […]

BİN 274 KEDİ VE BİN 459 KÖPEK KAYIT ALTINDA…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.