Giresun Haber Postası

Giresun’da 2023 yılında evlenme oranı % 1,2 artarken, boşanma oranı ise % 0,8 arttı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Giresun’un 2023 yılına ait evlenme ve boşanma istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, evlenme sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,22 artarak 2 bin 636 çifte ulaştı. Ortalama ilk evlenme yaşları da dikkat çekiciydi: Erkeklerde 29,1 ve kadınlarda 26,3 olarak kaydedildi.

Boşanma rakamlarına bakıldığında ise, Giresun’da boşanmaların yüzde 0,82 arttığı görüldü. Geçen yıl yaşanan boşanmalarda, çiftlerin evlilik sürelerine göre çeşitlilik dikkat çekiciydi. Doğu Karadeniz bölgesinde ise Trabzon’da evlenme ve boşanma oranlarında azalışlar yaşandı; evlenmeler yüzde 3,2 azalırken, boşanmalar yüzde 3,7 azaldı.

Giresun’da 2023 yılında evlenme oranı % 1,2 artarken, boşanma oranı ise % 0,8 arttı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Giresun’un 2023 yılına ait evlenme ve boşanma istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, evlenme sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,22 artarak 2 bin 636 çifte ulaştı. Ortalama ilk evlenme yaşları da dikkat çekiciydi: Erkeklerde 29,1 ve kadınlarda 26,3 olarak […]

BOŞANMA ORANI % 0.8

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.